...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Codex Gigas: Η καταραμένη Βίβλος του Διαβόλου... Το πιο μυστηριώδες βιβλίο που γράφτηκε ποτέ!


Το βιβλίο "Codex Gigas" ή αλλιώς "Η βίβλος του Διαβόλου" είναι ένα μοναδικό στο είδος του χειρόγραφο, του 13ου αιώνα μ.χ. το οποίο περιέχει 320 σελίδες και έχει 92 εκ. ύψος, 50 εκ. πλάτος, 22 εκ. πάχος και βάρος σχεδόν 74 κιλά! Φυσικά δεν είναι το βάρος ή το μέγεθος του που το κάνουν τόσο μοναδικό αλλά ότι θεωρείται από πολλούς πως γράφτηκε από τον ίδιο τον Διάβολο!!

Ο θρύλος λέει πως το βιβλίο αυτό γράφτηκε στην μονή των Βενεδικτίνων στην Βοημία, από ένα μοναχό γύρω στο 1210. Ο συγκεκριμένος μοναχός είχε παραβιάσει ένα κώδικα του μοναστηριού και η τιμωρία του; Θα τον έκτιζαν ζωντανό στους τοίχους του μοναστηριού. Ο μοναχός τότε ζήτησε να γράψει το μεγαλύτερο χειρόγραφο του κόσμου που θα περιείχε όλη την γνώση της ανθρωπότητας για να του χαρίσουν την ζωή. Του έδωσαν περιθώριο μόνο μία νύχτα! Αν και ο ίδιος γνωρίζοντας πως ήταν αδύνατον να καταφέρει κάτι τέτοιο ζήτησε την βοήθεια του Διαβόλου! (όχι του Θεού) με αντάλλαγμα να πουλήσει την ψυχή του σε αυτόν. Πολλοί θεωρούν πως υπαγορεύτηκε από τον ίδιο τον Διάβολο, όλο το περιεχόμενο της "Βίβλου" η ακόμη πως γράφτηκε από τον ίδιο τον Διάβολο μέσω της αυτόματης γραφής...

Είναι γραμμένο στα Λατινικά και περιλαμβάνει ολόκληρη την Παλαιά Διαθήκη, την Ετυμολογία του Ισίδωρου της Σεβίλης, το Antiquitates Judaicae του Ιώσηπου Φλάβιου, το Χρονικό της Βοημίας του Κοσμά της Πράγας, διάφορα δοκίμια, ιστορίες και ετυμολογίες, ένα ημερολόγιο, έναν κατάλογο με τα ονόματα των μοναχών της μονής, διάφορες ιατρικές θεραπείες και μαγικά ξόρκια και πολλές πολύχρωμες εικονογραφήσεις.



Ο ίδιος ο Διάβολος απεικονίζεται σε μία ολόκληρη σελίδα, στο κεφάλαιο Penitential, το οποίο μεταξύ άλλων απεικονίζει και διάφορα άλλα σύμβολα.


Οι ερευνητές έχουν προφανώς επιβεβαιώσει ότι το χειρόγραφο γράφτηκε από έναν και μόνο άτομο, ενδεχομένως, ένα μοναχό με το όνομα Herman ο Έγκλειστος. Ακόμα δεν μπορούν όμως να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν να γράφτηκε με τόσο ομοιόμορφη καλλιγραφία, χωρίς κανένα απολύτως λάθος στα κείμενα και χωρίς κανένα σημάδι κούρασης, ασθένειας ή γήρανσης, του μοναχού! Ακόμη και να έγραφε με μια ταχύτητα εγγραφής των 20 δευτερολέπτων ανά γραμμή, και με πάρα πολλές ώρες εικονογράφησης, θα χρειάζονταν περίπου 30 χρόνια για να δημιουργήσει το βιβλίο ένα άτομο και μόνο, όμως γράφτηκε σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Το συγκεκριμένο βιβλίο ασκεί μια παράξενη έλξη και πολλοί το θεωρούν καταραμένο και πως έφερε αρρώστιες και καταστροφές σε αυτούς που το έχουν δει. Σήμερα βρίσκεται καλά φυλαγμένο στην εθνική βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης, στη Σουηδία και δεν εκτίθεται σε δημόσια θέα, παρά μόνο σε κάποιους τολμηρούς... επιστήμονες!



blazer1

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...