...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΤΟ ΣΛΑΒΙΑΝΣΚ: Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ (BINTEO)


ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΤΟ ΣΛΑΒΙΑΝΣΚ: Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ (BINTEO)
η σωρός του φύλακα εντός του ναού που υπερασπίστηκε έως θανάτου

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Kαθημερινά δεκάδες πολίτες στην Αν.Ουκρανία δολοφονούνται από τις αρχές της Κιέβου.Στο μαρτυρικό Σλαβιάνσκ οι ταφές γίνονται πλέον σε ομαδικούς τάφους. Ήταν χάραμα 6 το πρωί της Πέμπτης 19 Ιουνίου όταν ο ουκρανικός στρατός έβαλε κατά του ορθόδοξου καθεδρικού της Ανάστασης στο Slovyansk.Σκοτώθηκε ο φύλακας του ναού ο AlexanderAFENDIKOV.
Συγκλονισμένος από την δραματική αυτή εξέλιξη ο π.Βιτάλης καταγγέλει στο LIFEnews :« Οβίδες,όλμοι εκρήγνυνταν παντού μέσα στο συνοικισμό και γύρω από το ναό. Ο Alexander όταν κόπασε η επίθεση θεώρησε ότι δεν θα συνεχιστεί και πήγε ν΄ανοίξει την πόρτα του ναού.Ακολούθησε δεύτερο κύμα ομοβροντίας.Αυτός σκοτώθηκε από θραύσματα οβίδας. » Για τους περισσότερους περίοικους ο Alexander ήταν ένας πραγματικός φίλος και αρωγός.Η εκκλησία της Ανάστασης είναι κτίσμα του 18ου αι.Το Interfax αναφέρει την είδηση του θανάτου του φύλακα του ναού που έπεσε επί των επάλξεων και στο καθήκον.Αναφέρει επίσης ότι η εκκλησία του Αγ.Βαρθολομαίου του Kherson κάηκε ολοσχερώς από εμπρησμό.Οι εξεγερμένοι της Euromaidan είχαν αντιτεθεί στην ανέγερσή της υποστηρίζουν τοπικά μέσα αφήνοντας σαφέστατους υπαινιγμούς για τους ενόχους. (Interfax19 .05.14)
διάσπαρτα πτώματα πολιτών στο Σλαβιάνσκ
Ο ψευδεπίγραφος αυτοανακηρυχθείς Πατριάρχης Κιέβου Φιλάρετος έφθασε στο σημείο με δηλώσεις του να απειλήσει ως και τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο.Του διαμήνυσε να μην διανοηθεί να επισκεφθεί την Ουκρανία.
ο π.Βιτάλης καταγγέλει
“Αν τολμήσετε να έρθετε στην Ουκρανία θα πάρετε την απάντηση που σας αξίζει. »Στη συνέχεια εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν ο Κύριλλος θα πραγματοποιήσει μια τέτοια επίσκεψη.Ενώ δήλωσε την πεποίθησή του ότι η Ουκρανία θα νικήσει σε αυτόν τον « ακήρυχτο πόλεμο ».(unian.net 18.06.14)
οβίδες παντού
Ποιός όμως είναι ο Φιλάρετος που ευλόγησε τα όπλα του ουκρανικού στρατού κατά των ρωσόφωνων ορθοδόξων ; Με την ανεξαρτησία της Ουκρανίας το 1991 ως μητροπολίτης Κιέβου που ανήκει στην δικαιοδοσία της Μόσχας θα αποσκιρτήσει και θα ενταχθεί στην προυπάρχουσα σχισματική Αυτοκέφαλη Ουκρανική Εκκλησία.Το 1993 με το θάνατο του Πατριάρχη της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας δημιουργείται εκ νέου διαίρεση στο εσωτερικό της.Θα ενταχθεί στον κλάδο με Πατριάρχη τον VolodomyrRomaniuk.Ο τελευταίος θα πεθάνει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε μια συνάντησή του στην οικία του σημερινού ψευδοπατριάρχη Φιλάρετου.
Καμιά αυτοψία δεν έγινε ενώ απαγορεύτηκε ως και να τον ξαγρυπνήσουν στο ναό της Αγίας Σοφίας. Κόσμος και μερίδα του κλήρου έρχεται στα χέρια με αστυνομικές δυνάμεις έξω από το ναό. Οι ψίθυροι περί δολοπλοκίας, μηχανοραφίας και συνωμοσίας διαδίδονται αστραπιαία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της εποχής καταρρέει από το σκάνδαλο και παραιτείται.Στις 20 Οκτωβρίου του 1995 ο Dennysko παίρνει τη θέση του Πατριάρχη Κιέβου από τον προκάτοχό του που ξεψύχησε τα χέρια του στην ιδιωτική συνάντησή τους στο σπίτι του.Δύο χρόνια αργότερα το Πατριαρχείο Μόσχας τον αφορίζει.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...