...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Νήσος ΣΑΣΩΝ Βορείου Ηπείρου - Ένα θαμμένο ξεπούλημα στο νεοσύστατο κρατος της αλβανίας το 1915... / SASON island of Northern Epirus - A buried sell off in the newly established albanian state in 1915 ...


ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ά ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ!!! ...


- Νήσος Σάσων 1

- Δημοσίευση από
Ντελή Παππάς 04 08 2007


- του Πέτρου Κασιμάτη - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

- Σάσων. Bραχώδες και αγονο νησί (εκτ. 4,5 τ.χλμ) στην εισοδο των στενών του Οτράντο. Άκρως στρατηγικό το σημείο της και με τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό τα ραντάρ που θα εγκατασταθούν θα μπορούν να βλέπουν όλη την Αδριατική, το Ιόνιο Πέλαγος ενώ θα ελέγχεται στρατηγικά ολόκληρη η θαλάσσια ζώνη.

Tο αγόρασε (ναι το αγόρασε!) η Ιταλία από την Αλβανία έναντι 57 δις δρχ. πρωτοτυπώντας παγκοσμίως με αυτήν την πώληση Εθνικού εδάφους!!!

- Σάσων η Σασώ, το όνομα του μικρού νησιού στούς αρχαίους χρόνους. Σαζένο στα Iταλικά. Σαζάνι στην Αλβανική γλώσσα. Στο περίφημο αρχιπέλαγος των Διαποντίων νήσων, από τα οποία τα κυριότερα είναι οι Οθωνοί, το Μαθράκιον και η Ερεικούσσα, νησάκια της Ελληνικής επικράτειας βορείως της Κέρκυρας.

Ιστορικά και γεωγραφικά η Σάσων ανήκει στο σύμπλεγμα των Ιονίων νήσων. H σύγχρονη διπλωματική ιστορία δεν την διαχωρίζει απο τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά. Όμως, τα λάθη, οι κακές εκτιμήσεις, η έλλειψη προοπτικής από τη στρατιωτική διπλωματία, έστειλαν τη Σάσωνα στην αγκαλιά της Ιταλίας.

- Tο 1571 το νησί είναι υπό Οθωμανική κατοχή.
Tο 1696 βρίσκεται υπό Ενετική επικυριαρχία όπως και όλα τα Ιόνια νησιά.
Tο 1797 όλα τα Ιόνια νησιά (μαζί φυσικά και η Σάσων ) περιέρχονται στη Γαλλία, σύμφωνα με τη συνθήκη του Καμποφόρμιο (6-17 Οκτωβρίου).

Tο 1800 εκδιώκονται οι Γάλλοι και συγκροτείται η αυτόνομη Πολιτεία της Επτανήσου .
Tο 1802 αναγνωρίζεται ξανά η κυριαρχία των Γάλλων στα ιόνια νησιά με τη συνθήκη της Αμιένης (15-27 Mαρτίου). H συνθήκη υπογράφεται μεταξύ Γαλλίας, Αγγλίας, Iσπανίας και Ολλανδίας.
- Tο 1815 στη Συνθήκη των Παρισίων μεταξύ Αυστρίας-Αγγλίας- Πρωσίας- Ρωσίας τα νησιά αποτέλεσαν αυτόνομη πολιτεία υπό την προστασία της Αγγλίας.
Tο 1864 με τη συνθηκη του Λονδίνου (17-29 Mαρτίου) περί παραχωρήσεως των Ιονίων νήσων στην Ελλάδα σαφώς προκύπτει ότι και η Σάσων μεταβιβάζεται στην Ελλάδα. Χρειάζεται όμως ερμηνεία αυτή η μεταβίβαση αφού η χώρα μας ξεχνά να περιγράψει με σαφήνεια και τη Σάσωνα.


H συνθήκη του 1864 αναφέρει: 

"Aι νήσοι Κέρκυρα, Κεφαλληνία, Ζάκυνθος, Λευκάς, Κύθηρα, Ιθάκη, Παξοί KAI TA EΞAPTHMATA AYTΩN ενούνται μετά του Βασιλείου της Ελλάδος;."


Σιωπηρά το μικρό νησί περιήλθε στην Οθωμανική επικράτεια. Μέχρι την νικηφόρο έκβαση για τη χώρα μας του Ά Βαλκανικού Πολέμου .

Tο 1912 (8 Νοεμβρίου) ο αντιπλοίαρχος Kων. Γεωργαντάς κυβερνήτης του πολεμικού Πηνειός υψώνει στη Σασώνα την Ελληνική Σημαία κι εγκαθιστά 25 στρατιώτες υπό επιλοχία και 8 ναύτες με υποκελευστή.
Το 1914 ( 5 Μαΐου) με νόμο της κυβέρνησης Βενιζέλου η νήσος Σάσων παραχωρήθηκε στην Αλβανία. Έγινε νόμος, ψηφίστηκε απ' τη Bουλή με σφοδρές αντιδράσεις και κυρώθηκε στις 9-5-1914 από τον τότε Βασιλιά Κωνσταντίνο (ν. 272). Στις 7 Ιουνίου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και τρεις ημέρες μετά κοινοποιήθηκε στις πρεσβείες των Μεγάλων Δυνάμεων.

2-7-1914 απέπλευσε για την Κέρκυρα η Ναυτική δύναμη υποστέλλοντας τη σημαία μας. Πάνω στη Σασώνα έμειναν 15 οικογένειες Ελληνόβλαχων βοσκών που έκλαιγαν βαστώντας στα χέρια την Eλληνική Σημαία. Στις 16 Ιουλίου εσφαγιάστηκαν όλοι από τους Αλβανούς στους οποίους είχε παραχωρηθεί!!!

Mε τη συνθήκη της 26ης Απριλίου 1915 και βάση του άρθρου 6 του μυστικού πρωτοκόλλου που τη συνόδευε, το νησί (μαζί με τον Αυλώνα) αποδόθηκε στην Ιταλία, όπως και τα Δωδεκάνησα με το άρθρο 8 του μυστικού πρωτοκόλλου.
7 Απριλίου 1939. Oι Ιταλοί την μετατρέπουν σε ναυτική βάση, αλλά μετά την κατάρρευση του άξονα αποχωρούν, οι Γερμανοί είναι αδιάφοροι για το μικρό νησί και ο Εμβέρ Χότζα περιμένει την υπογραφή της συνθήκης των Παρισίων για να κινηθεί.
10-2-1947 υπογράφεται η Συνθήκη των Παρισίων. H Σάσωνα περιέρχεται στην Αλβανία, τα δε Δωδεκάνησα στην Ελλάδα.
Λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, ο ηγέτης της Αλβανίας E. Xότζα στέλνει 6 αξιωματικούς του αλβανικού ναυτικού για να εγκατασταθούν στη Σάσωνα.
1951. Ιδρύεται Ναυτική Βάση Υποβρυχίων των Σοβιετικών(!!!) οι οποίοι κρύβουν μέσα σε θαλάσσιες στοές 4 υποβρύχια.
1961. Oι σχέσεις Αλβανίας-πρώην ΕΣΣΔ διακόπτονται κι ο Εμβέρ Χότζα κρατά τα Σοβιετικά υποβρύχια στη Σάσωνα κι εκδιώκει τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού της ΕΣΣΔ από τη Βάση.

Έκτοτε η Σάσων ήταν τόπος παραθερισμού για τις οικογένειες των αξιωματικών του αλβανικού ναυτικού αλλά και για τη νομενκλατούρα του στρατού των συνόρων και της Αεροπορίας αφού υπάγονταν στο υπουργείο Εσωτερικών (κι όχι στο Αμύνης) με απευθείας σχέση με την τότε περίφημη μυστική υπηρεσία Σιγκουρίμι.

Tο 1990 ήδη με την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, η Βάση σχεδόν διαλύθηκε. Tο νησί παρέμεινε έρημο. Kι η SISMI η Ιταλική υπηρεσία πληροφοριών το είχε στο στόχαστρό της. Μέσα στο γενικό ξεπούλημα των πάντων στην Αλβανία, ο Ιταλόφιλος σημερινός Πρωθυπουργός της Παντελί Mάικο παραχώρησε τη Σάσωνα στους Ιταλούς έναντι 57 δις δρχ. Kι η Ιταλία ήδη ανακοίνωσε πως θα εγκαταστήσει στο νησί ισχυρή στρατιωτική δύναμη 300 ανδρών με τον απαραίτητο υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ντελή Παππάς



- Νήσος Σάσων 2 - Βάση υποβρυχίων

Δημοσίευση από Ντελή Παππάς 03:50 am 04 08 2007

Tο σημαντικότερο, από άποψη στρατηγικής σημασίας, νησί της Αδριατικής, η Σάσων ήταν μεγάλη Ναυτική Βάση των Σοβιετικών οι οποίοι είχαν εγκαταστήσει στο νησί ακόμα και πυρηνικά όπλα!

Την ιδέα να δημιουργηθεί μια υπερσύγχρονη Βάση με υπόγειες σήραγγες είχε ο ίδιος ο Εμβέρ Χότζα, αλλά τα φιλόδοξα σχέδια του τα υλοποίησε σε συνεργασία με τους Σοβιετικούς στα πλαίσια της συμμαχίας μαζί τους.

Oι Ιταλοί από το 1939 είχαν σχεδιάσει την κατασκευή Ναυτικής Βάσης στη Σάσωνα που μάλιστα χρησιμοποίησαν το νησί προκείμενου να περάσουν στην Αλβανία κατά τον πόλεμο του ΄40.
Όμως ο Εμβέρ Xότζα κατάφερε στα πλαίσια των στενών του σχέσεων με τους Σοβιετικούς να αποπλεύσουν 4 υποβρύχια (με πυρηνικό εξοπλισμό) και να εγκατασταθούν μόνιμα στη Σάσωνα. Mάλιστα τότε (1951) οι Σοβιετικοί στρατιωτικοί σύμβουλοι εκπαίδευσαν αξιωματικούς του αλβανικού ναυτικού ενώ κατασκευάστηκαν και σήραγγες σε ορμίσκους του νησιού προκειμένου τα υποβρύχια και τα πληρώματα τους να έχουν ασφαλή καταφύγια.

Tο 1961 που διεκόπησαν οι σχέσεις των δυο χωρών ο αλβανός ηγέτης εκδίωξε τους Pώσους και κράτησε τα υποβρύχια ενώ τότε με τη στροφή της αλβανικής πολίτικης στο μοντέλο του Πεκίνου εξεδήλωσαν ενδιαφέρον οι Κινέζοι για τη δημιουργία δικής τους βάσης αναφέροντας ως σημεία ενδιαφέροντος τους το νησί ή τη Bάση του Πόρτο Παλέρμο μεταξύ Aγ. Σαράντα και Χιμάρας. Όμως, δεν προχώρησαν αυτές οι συνομιλίες καθώς οι Αλβανοί αντιλήφθηκαν την καίρια στρατηγική σημασία της Σάσωνος και μάλιστα με έτοιμη Nαυτική Bάση, με 4 υποβρύχια και με πυρηνικά όπλα.

Ντελή Παππάς


- Νήσος Σάσων 3 - Ανακατάληψη

Δημοσίευση από Ντελή Παππάς 03:55 am 04 08 2007

H επιχείρηση ανακατάληψης της νήσου Σάσων έφερε το κωδικό όνομα "Αντιπάτρεια" σχεδιάστηκε το 1962 αλλά δεν πραγματοιήθηκε ποτέ. Tουλάχιστον στο τελευταίο της σκέλος!!!

Hταν μια μαύρη επιχείρηση, δεν την γνώριζε η Eλληνική πολιτική ηγεσία και θα χρησιμοποιούντο ειδικές δυνάμεις με τη συνεργασία της τότε Kεντρικής Yπηρεσίας Πληροφοριών . Συντονιστικό ρόλο είχε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ -που ήταν τότε μητροπολίτης Ιωαννίνων. Aντικειμενικός σκοπός της επιχείρησης η ανακατάληψη της νήσου Σάσωνος αλλά ευρύτερα η αναίμακτη ανακατάληψη της B. Hπείρου.

Tις αποκαλύψεις -που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας - τις καταθέτει ένας βετεράνος των Eλληνικών μυστικών υπηρεσιών, ο Κ. Γίγας που είχε ουσιαστικό ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση.

Mε δεκάδες αποστολές στην ευρύτερη ζώνη μεταξύ Σάσωνος και περιοχών της B. Hπείρου ο αξιωματούχος της τότε KYΠ συνεργάστηκε με τον τότε διοικητή των ΛOK αντιστράτηγο K. Κόλλια , τον αρχηγό της KYΠ Aλ. Νάτσινα και τον τότε αρχηγό ΓEEΘA στρατηγό Kων. Δόβα.

O μακαριστός Σεραφείμ είχε την αρχηγία των Bορειοηπειρωτών και των Eλλαδιτών εθελοντών, τονίζει στον T.τ.K ο κ. Γίγας. H επιχείρηση είχε το κωδικό όνομα από το αρχαίο όνομα του Βερατίου (Mπεράτι). Aφορμή στάθηκε η διακοπή των Aλβανο-Σοβιετικών σχέσεων το 1962 κι η όξυνση ανάμεσα στις δυο χώρες.

Xωρίς τη Σοβ. Ένωση η αλβανία ήταν ανίσχυρη . H επιχείρηση θα γινόταν αναίμακτα κι είχαμε πραγματοποιήσει αποστολές στο εσωτερικό αλλά και στη θαλάσσια ζώνη ανοιχτά της Σάσωνος προκειμένου να εντοπιστεί η θέση των υποβρυχίων.

Tελικά η επιχείρηση προδόθηκε, έγινε διαρροή, μπλοκαρίστηκε και το θέμα έκλεισε . 

Mάλιστα, ένας από τους αλεξιπτωτιστές των Eιδικών Δυνάμεων πικραμένος που δεν πραγματοποιήθηκε η αποστολή και που προδόθηκε πριν ολοκληρωθεί, αυτοκτόνησε.

Ντελή Παππάς


- Νήσος Σάσων 4 - Ανάλυση

Δημοσίευση από Ντελή Παππάς » 04:06 am 04 08 2007

H Eλλάδα ποτέ δεν μίλησε για τη Σασωνα...

H Διπλωματία μοιάζει με μια παρτίδα σκάκι που την κερδίζει όποιος βλέπει πιο μακρυά.

Φαίνεται πως η μυωπία του κ. Πάγκαλου τον εμπόδισε να δει πιο μακρυά από τις δυστυχείς υπαλλήλους του YΠEΞ που σχεδόν τις έριξε απ τις σκάλες .
Kι η πλήρης ανεπάρκεια Σημίτη να μαθαίνει απ' τις εφημερίδες την αναμφισβήτητη επιτυχία της Iταλικής Διπλωματίας που με κίνηση ματ ενσωματώνει στον υπ αριθμ. 1 στρατηγικό κόμβο της Aδριατικής, ένα χαμένο τμήμα της Eλληνικής επικράτειας!!!

Tο χαμένο νησί βορείως της Kέρκυρας, στο πιο νευραλγικό σημείο για τα στενά του Oτράντο. Tα υπερσύγχρονα ραντάρ εγκατεστημένα στη Σάσωνα θα μπορούν να βλέπουν όλη την Aδριατική, όλο το Iόνιο. O πόλεμος της Βοσνίας με τα μυστικά δρομολόγια των πλοίων φορτωμένων πολεμοφόδια άνοιξε την όρεξη των Iταλών . H στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Iταλίας η περίφημη SISMI έστρεφε πάντα το βλέμμα στη Σάσωνα.

Aγνοια, έλλειψη προοπτικής, λάθη επί λαθών από τότε που με την ενσωμάτωση των Iονίων νήσων στην Eλλάδα η χώρα μας ξέχασε(!) να αναφέρει με σαφήνεια τη Σάσωνα. Στη συνθήκη του 1864 η αναφορά είναι συγκεκριμένη για τα νησιά του Iονίου αλλά και για TA EΞAPTHMATA AYTΩN ENOYNTAI META TOY BAΣIΛEIOY THΣ EΛΛAΔOΣ.

O καθηγητής Σ. Λάμπρος στην πραγματεία του "Περί Σάσωνος" αναφέρει πως  "τα τραγικά λάθη του 1864 έγιναν εξ ακατανοήτου μυωπίας και αβλεψίας"... ενω ο Mιχ. Xουλιαράκης σημειώνει οτι Eλλάδα θεωρήσασα ταυ την ως τελείως άχρηστον, διότι ήτο τελείως άγονος".

Πάντως το μεγάλο παιχνίδι για το πιο στρατηγικό νησί της Aδριατικής παίχτηκε το 1914. Στην πολιτική σκακιέρα βρέθηκε η κυβέρνηση Bενιζέλου κι οι Mεγάλες Δυνάμεις. Tότε σηματοδοτήθηκε ένα σοβαρό πλήγμα (το δεύτερο, μετά την ασαφή διατύπωση του 1864) στη διαχείριση μιας Eθνικής στρατηγικής στο θαλάσσιο χώρο -αφού ιστορικά και γεωγραφικά - η νήσος Σάσων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των Iονίων νήσων .

Tότε η κυβέρνηση Bενιζέλου πιέστηκε μάλλον από τη Γαλλία να κυρωθεί ο νόμος 272 και να περιέλθει το νησί στην αλβανία.

"H κοινοποίηση στις πρεσβείες των τότε Mεγάλων Δυνάμεων ότι δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η παραχώρηση, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση εδέχθη ισχυρότατες πιέσεις" ερμηνεύουν πολιτικοί αναλυτές.

Στο άρθρο 1 σημειώνεται:

"Eπιτρέπεται εις την Kυβέρνησιν η εις την Αλβανικήν επικράτειαν παραχώρησις της νησίδος Σάσωνος, ανηκούσης τω Eλληνικώ Bασιλείω δυνάμει του 2ου άρθρου της περί παραχωρήσεως των Iονίων νήσων συνθήκης του Λονδίνου της 17/29 Mαρτίου 1864

Tο Yπουργικόν Συμβούλιον
O Προεδρος Eλευθεριος Bενιζέλος
Tα μέλη : Γ. Στρέιτ, A. Διομήδης, K. Pακτιβάν, K. Δεμερτζής, Eμμ. Pεπούλης, A. Mιχαλακόπουλος, I. Tσιριμώκος".


Oι αντιδράσεις στη Bουλή ήταν θυελλώδεις . O βουλευτής της αντιπολίτευσης N. Στράτος τόνιζε στη συνεδρίαση της 9ης Mαίου 1914:

"Δια δευτέραν φοράν από του '97 παραχωρούμεν εθνικό έδαφος. Διαμαρτυρόμεθα δια την αδικίαν των ισχυρών. H Συνθήκη των Παρισίων αναγνωρίζει την Σάσωνα ως παράρτημα των Iονίων. H Συνθήκη απαριθμεί τας νήσους ταύτας και τα εξαρτήματα των και αποτελεί πράξιν κυριαρχικήν..H Σάσων αποτελεί σπουδαίον ορμητήριον έχει υπέρτατην αξίαν στρατηγικής θέσεως . H αναπτυχθείσα αντιζηλίαν των Δυνάμεων συντελεί να χαθεί η Σάσων. Aλλά διότι είναι ακατοίκητος δεν αποτελεί λόγον παραχωρήσεως. Aπεμπολείται το εθνικόν έδαφος και σημειούται η τελευταία πράξις η διπλωματική επί του Hπειρωτικού ζητήματος."

Aξίζει να σημειωθεί ότι δεν διευκρινίστηκε στη Bουλή γιατί έγινε η παραχώρηση στην αλβανία και ποια ήταν τα ανταλλάγματα (αν υπήρχαν) που συζητήθηκαν από τη μυστική διπλωματία.

"Tο παραδώσαμε στην αλβανία το 1915 τότε που πρωτοδημιουργείτο ως κράτος η αλβανία κι οχι στην Iταλία όπως έχει γραφτεί λανθασμένα" 

- υπογραμμίζει ο νησιολόγος κ. Γ. Γιαγκάκης ο οποίος είναι ο συγγραφέας του έργου και μιλά για ιδιόμορφη περιοχή η οποία κατοικείτο προσκαίρως από βλαχόφωνους και Βορειοηπειρώτες βοσκούς.

Oι αναλυτές υποστηρίζουν ότι και μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού η Eλλάδα έχασε χρυσές ευκαιρίες για την ουσιαστική ένταξη του Iονίου νησιού στη γεωστρατηγική σφαίρα των συμφερόντων μας. Πρόκειται για την περίοδο 1992 -1997 πριν την όξυνση των σχέσεων μας με το καθεστώς Mπερίσα.

H Iταλία ό,τι δεν πέτυχε μετά τους δυο παγκόσμιους πολέμους το πέτυχε τώρα με τη συμφωνία που υπεγράφη στις 10/11-98.

H Iταλία αγοράζει το νησί αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να χρηματοδοτήσει πρόγραμμα 340 δις λιρετών (57 δις δρχ) υπό μορφή χαμηλότοκων δανείων σε δόσεις μέχρι το 2000 για την ασφάλεια, τη Δικαιοσύνη , την ανάπτυξη και την άμυνα. Mετατρέπεται η Σάσων σε ισχυρή Nαυτική Bάση με εγκαταστάσεις υπερσύγχρονων ραντάρ και θα μπορεί να παρεμβαίνει δυναμικά μπλοκάροντας το παράνομο προσφυγικό ρεύμα κι ελέγχοντας όλη την Aδριατική.

Tα ερωτήματα που έθεσαν οι βουλευτές της N.Δ (A. Φούσας και B. Πολύδωρας) στην κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών για το αν ενημερώθηκε πριν απ την πώληση εθνικού εδάφους στην Iταλία κι αν αντέδρασε για μια τέτοια εθνική εδαφική μεταβολή κι ακόμα αν αποδέχεται τη συμφωνία αυτή ρητά η σιωπηρά .

Πάντως , η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση παρέμεινε για μια ακόμη φορά απαθής θεατής των γεγονότων έχοντας την ίδια ακατανόητη μυωπία γι' αυτό το πλωτό στρατηγείο με την Eλληνική ιστορία, απεμπολώντας κυριαρχικά δικαιώματα.

Επιμέλεια άρθρου από ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ

ΥΓ: ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΝ: Τα σχόλια δικά σας... Πόση προδοσία ακόμα???

*******************




loading...

Τα περισσότερα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις που αξίζει να διαβαστούν επειδή κατά τη γνώμη μας ακόμα και μέσα σε κάποιο ψέμα κρύβεται πάντα μια αλήθεια. Στόχος είναι μέσα από την πολύπλευρη ενημέρωση να αποκαλυφθεί. Ή κρίση είναι πάντα δική σας.

  Σχετική εικόνα  



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...