...{ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.... ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ- ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ BLOG ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ GOOGLΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΠ}

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Καθηγητές εκπαιδεύονται να κουβαλούν όπλo στην τάξη

aristeidigkaletsi ekpaideutikoi skopovoli

Ενάμιση χρόνο μετά τη  σφαγή στο Σάντι Χουκ, όταν ο ένοπλος Άνταμ Λάντσα εισέβαλε σε σχολείο και σκότωσε 20 μαθητές και έξι δασκάλους, κάποια σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών φαίνονται έτοιμα να υιοθετήσουν το θεσμό του «οπλισμένου καθηγητή».
Βέβαια, το παραπάνω γεγονός είναι η αφορμή. Η Αμερική είναι μια χώρα που ταλανίζεται από τέτοιου είδους μοιραία περιστατικά εδώ και αρκετά χρόνια. Πλέον αρκετές επαρχίες έχουν ψηφίσει σχετική νομοθεσία που θα επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να οπλοφορούν μέσα στη τάξη- φυσικά με το όπλο κρυμμένο.
Σκοπός είναι να μάθουν οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίζουν μια ενδεχόμενη εισβολή ενόπλου στο σχολείο. Θεωρούν ότι είναι οι πρώτοι που έρχονται αντιμέτωποι με τον «εισβολέα». Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εξάσκηση στην σκοποβολή, στην ακινητοποίηση ενόπλου, στην εκκένωση κτιρίου κτλ. Η ταυτότητα των εκπαιδευτικών, που θα τους παρέχεται το δικαίωμα της οπλοφορίας εν ώρα εργασίας, δεν θα γνωστοποιείται στο ευρύ κοινό, παρά μόνο στους αρμόδιους φορείς. Ένα πρωτόγνωρο μέτρο για στα χρονικά της Εκπαίδευσης, που παρά τις αντιδράσεις, όλα δείχνουν ότι θα τεθεί σε εφαρμογή.
Στο βίντεο στιγμιότυπα από την εκπαίδευση:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





loading...